Cum sa te apropii de iguana, fara sa o sperii

Tocmai ţi-ai mărit familia cu un nou membru mic, de culoare verde, care pare extrem de speriat? Încerci să te apropii de el, insă ţi-e teamă că nu vei reuşi decât să-l sperii şi mai rău? Există soluţii pentru ca tu şi iguana ta să vă puteti înţelege, insaă, mai intâi, trebuie să ştii câteva lucruri care te vor ajuta sa comunici mai uşor cu noul tau prieten:

Primul şi cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont este răbdarea. Iguanele pot fi extrem de drăguţe şi interesante, însă nu te năpusti asupra lor ca atunci când ai deschide un cadou de Crăciun. Acordă-i timp şi spaţiu iguanei tale, pentru ca ea să se poată adapta, mai întâi, noii sale locuinţe. Încearcă să o obişnuieşti cu prezenţa ta şi a celorlalţi membri ai familiei treptat, fără să încerci să te apropii prea mult.

Iguanele au tendinţa de a deveni impulsive atunci când se simt ameninţate, aşa că, dacă vei acţiona impulsiv, e posibil ca rezultatul să nu fie tocmai cel pe care îl aşteptai. Orice gest greşit o poate face să devină agitată, iar asta nu va face decât ca adaptarea sa în cadrul familiei să fie tot mai dificilă.

La început, asigură-te doar că îi creezi un mediu cât mai familiar, unde să se simtă confortabil şi protejată. Apoi, ai grijă ca mâncarea şi apa să nu-i lipsească şi încearcă, de fiecare dată când îi duci hrană, să te apropii, pentru ca ea să asocieze mancarea cu prezenţa ta. Astfel, vei observa că, treptat, iguana ta se va obişnui cu tine şi, încet-încet, veţi deveni cei mai buni prieteni.