Sarpele de porumb, o reptila usor de ingrijit

Şarpele de porumb se încadrează în categoria reptilelor potrivite pentru începători, mai precis pentru cei care nu au mai avut un astfel de animal în grijă. El este uşor de îngrijit şi de mânuit şi se adaptează foarte rapid la noul mediu pregătit de stăpân.

Terariştii începători nu vor întâmpina probleme dacă aleg să crească un şarpe de porumb (denumit şi Elaphe Guttata). Acest tip de şarpe poate atinge maximum 1,5 – 2 metri în lungime şi trăieşte aproximativ 15-20 de ani.

El are nevoie de un terariu de dimensiuni medii, dotat cu crengi, pietre sau peşteri micuţe.Asigură-te că terariul are un capac solid, pe care şarpele să nu-l poată împinge.  Şarpele trebuie hrănit cam o dată pe săptămână cu şoareci albi de laborator. De asemenea, trebuie să aibă întotdeauna la dispoziţie un vas mare cu apă.

Este necesar să ţineţi sub control temperatura din terariu. Aceasta trebuie să se încadreze între 20 şi 29 de grade. De asemenea,trebuie să vă asiguraţi că în cuşcă există şi o zonă mai răcoroasă. Puteţi varia temperatura cu ajutorul unei încălzitoare.