Cum sa iti hranesti soparla in mod corect

Tocmai ţi-ai cumpărat o şopârlă şi nu ştii ce ce să o hrăneşti? Ei bine, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te interesezi la petshop despre tipurile de hrană pe care le poate consuma şopârla ta, deoarece acolo vei primi toate informaţiile şi sfaturile de care ai nevoie.

Dacă ai, totuşi, deja o şopârlă acasă şi nu ai avut ocazia să primeşti sfaturi de la profesionişti, iată aici câteva lucruri care îţi vor fi extrem de utile în îngrijirea noului tău prieten:

1. Majoritatea reptilelor mânca insecte precum greieri şi viermi. Pentru a le oferi o dietă echilibrată, cel mai bine este să îmbini aceste insecte, bogate în calciu şi vitamine. Le poţi achiziţiona din orice magazin Animax.
2. Anumite şopârle preferă o dietă vegetariană. În acest caz, printre preferatele lor se număra frunzele verzi de salată, fasolea verde, mazărea şi fructele, precum smochinele, sau piersicile. Pentru că dieta lor să cuprindă şi necesarul zilnic de proteine, unele şopârle mănâncă şi preparate din cereale, realizate, în special din ovăz.
3. Găseşte momentul potrivit al zilei în care şopârla ta simte nevoia să mănânce. Unele, de exemplu, prefera să consume alimente dimineaţa. Acest lucru se datorează faptului că, fiind specii cu sânge rece, ele au nevoie de un mod de a-şi încălzi corpul până la temperature potrivită, pentru a avea o digestive normală. Dacă îţi hrăneşti şopârlă dimineaţa devreme, ea îşi va petrece toată ziua “la plajă”, căutând razele de soare care să-I încălzească trupul.
4. Nu uita să îi pui mereu la dispoziţie apă proaspătă de băut, pentru că şopârlele simt foarte des nevoia de hidratare.