Şopârlele anole sunt preferate de crescătorii începători. De asemenea, ele reprezintă o alegere potrivită atunci când vrem să ne luăm un nou animal de companie. Totuşi, este de preferat să ne documentăm puţin înainte de a ne achiziţiona o şopârlă anole şi să îi pregătim din timp un habitat.
O cuşcă potrivită ar fi una în formă de cub, de 1,8m x 1,8m x 1,8m, dar nu îl va deranja nici una mai mare. De asemenea, şopârla anole poate fi ţinută într-un acvariu de sticlă, cu nisip de calciu sau un strat de muşchi peste pietriş. Această reptilă preferă să se caţere şi să se ascundă printre plante, deci este recomandat să îi amenajăm câteva roci şi nişte ramuri.
Deşi şopârla anole poate să bea dintr-un vas puţin adânc, este recomandat să pulverizăm apă deasupra plantelor. Astfel, reptila va putea să bea direct de pe ele.
În timpul zilei, temperatura din terariu ar trebui să fie între 25 şi 30 de grade Celsius, iar pe timpul nopţii, între 18 şi 23 de grade Celsius. Este suficient ca în terariu să se afle un bec de căldură şi unul fluorescent, care emite ultraviolete. Ar trebui să aveţi şi două termometre pentru a măsura temperatura şi umiditatea din terariu.
Regimul alimentar ar trebui să fie compus din insecte vii, de mărimi adecvate. În general, şopârlele anole mănâncă greieri, viermi, muşte, păianjeni etc.
Este posibil ca anolele să îşi piardă coada în momentele de frică, aşa că nu îi apucaţi niciodată de acolo!