Cum alegem sarpele perfect ca animal de companie

Şerpii sunt fascinanţi, iar atunci când sunt trataţi în mod corespunzător ei pot deveni animalele de companie ideale. Desigur, aşa cum probabil ştiţi, şerpii nu sunt companionii perfecţi pentru oricine, întrucât ei au nevoie speciale pe care nu toată lumea le poate îndeplini.

Atunci când hotărăşti să adopţi un şarpe, trebuie să fii conştient de responsabilitatea pe care ţi-o asumi, mai ales că aceste reptile trăiesc şi mai mult de 20 de ani. Iată câteva sfaturi generale care te vor ajuta să faci alegerea potrivită şi să-ţi îngrijeşti noul prieten aşa cum se cuvine:

  • Având în vedere că şerpii se hrănesc cu animale de pradă, trebuie să le asiguri, chiar dacă sub formă congelată, hrana de care au nevoie (ex. Rozătoare). Asta înseamnă că va trebui să-i acorzi un spaţiu destul de mare din congelatorul tău.
  • Şerpii sunt maeştri într-ale evadărilor, aşa că, înainte de toate, trebuie să te asiguri că acvariul este foarte sigur şi rezistent. Ţine minte că şerpii sunt foarte perseverenşi şi găsesc mereu căi de a se strecura chiar si prin cele mai înguste locuri.
  • Deşi au un aspect impresionant, şerpii veninoşi ar trebui să nu fie luaţi în calcul ca animale de companie. Oricum de mult ne-ar plăcea să îi privim, e mai bine să o facem de la distanţă.
  • Alege un şarpe din petshop, luat de la o crescătorie specializată şi nu unul adus direct din sălbăticie. Astfel, vei avea certidudinea că noul tău amic nu va avea tendinţe agresive şi va fi mult mai sociabil.