Cum ingrijim o broscuta testoasa – sfaturi de baza

Daca iti doresti un animal exotic, asa cum este broasca testoasa, trebuie sa stii ca aceasta necesita multa atentie, iar ingrijirea ei nu este tocmai usoara. Iata cateva sfaturi!

Broscutele testoase au nevoie de acvarii tot mai mari la anumite perioade de timp deoarece ele se fac destul de mari comparativ cu dimensiunile pe care le au atunci cand sunt pui. De asemenea, trebuie sa aveti tot timpul atentie la temperatura apei pentru ca aceasta sa fie potrivita pentru reptila dumneavoastra. Temperatura trebuie sa se incadreze intre 25 si 29-30 de grade Celsius.

Acvariul trebuie sa fie in permanenta curat pentru ca broscuta sa nu aiba probleme de sanatate. Puteti folosi un filtru pentru ca apa sa ramana curata. Acvariul trebuie curatat complet cel putin de doua ori pe luna!

Dieta unei broscute testoase trebuie sa fie compusa din alimente si mixuri de calitate pe care le gasiti in petshopuri, crustacee, alge, pesti mici. De asemenea, alimentatia trebuie sa includa fructe si legume.

La fel ca orice alt animalut de companie, broscuta trebuie sa mearga cel putin de doua ori pe an la un medic veterinar pentru control.