Salamandra patata

Salamandra pătată (Ambystoma Maculatum) este un animal de companie simpatic şi uşor de întreţinut! Nu sunt foarte uşor de găsit, dar dacă aveţi de unde să cumpăraţi una, nu ezitaţi!

Salamandrele pătate pot măsura de la 15 până la 25 de centimetri. În general, femela creşte mult mai mult decât masculul. Pentru o pereche de salamandre adulte, vei avea nevoie de un vivariu de 60-70 de litri. Dacă îţi doreşti să ai mai multe salamandre, dimensiunea vivariului trebuie să fie şi ea mai mare.

Salamandrele active trebuiesc hrănite de trei ori pe săptămână cu râme, greieri şi, ocazional, cu câte un pui mic de şoarece. Salamandrele nu consumă apă în mod obişnuit. Ele trebuiesc stropite cu apă cu ajutorul unui pulverizator. Ai grijă să declorinezi apa înainte de a stropi salamandrele! E foarte important!

Ideal ar fi să nu încerci să iei salamandra din vivariu prea des. Corpul ei se încălzeşte din cauza temperaturii mâinilor omului, iar acest lucru îi poate dăuna. Totuşi, dacă vrei să faci asta, spală-te cu apă rece pe mâini şi lasă pielea să fie umedă înainte de a manevra salamandra. Pune-o în braţe şi ţine mâinile astfel încât să o protejezi pentru ca ea să nu cadă. Salamandra nu se va agita prea mult şi nici nu va încerca să te muşte aşa că nu ai de ce să îţi faci griji.