Cum ne asiguram ca testoasa este fericita

Tu ştii cum să te asiguri că ţestoasa ta se simte bine alături de tine? Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să i le oferi pentru ca ea să se simtă mereu în largul ei:

  1. Acordă-i cât mai multă atenţie. Cu cât vei petrece mai mult timp alături de ea, cu atât o vei putea scoate mai des din habitatul său, iar ea se va simţi protejată şi iubită. Deşi ţestoasele nu sunt precum câinii sau pisicile, şi ele pot fi mângâiate şi alintate.
  2. Las-o să exploreze şi să se plimbe cât mai mult. Ţestoasele care au mai mult spaţiu la dispoziţie pentru a se plimba se vor simţi mai confortabil şi vor fi mult mai sociabile decât cele ţinute mereu într-un singur loc. Acordă-i spaţiul şi timpul necesar pentru a se familiariza cu locuinţa ta.
  3. Asigură-i o dietă variată. La petshop găseşti nenumărate tipuri de mâncare pentru broscuţe, tocmai pentru ca alimentaţia lor să nu fie plictisitoare şi săracă în vitamine. De asemenea, poţi să-i dai şi diverse legume în stare naturală, pentru o dietă cât mai diversificată.
  4. Creează-i un spaţiu unde să poată înota. Apa este unul dintre cei mai buni prieteni ai ţestoaselor, aşa că încearcă, pe cât posibil, să nu-ţi privezi mica prietenă de bucuria de a se bălăci pe săturate.
  5. Decorează-i acvariul. Adaugă elemente care conferă culoare şi viaţă acvariului ţestoasei tale: pietricele, diverse plante şi alte lucruri pe care le poţi găsi în petshop şi care îi vor face viaţa frumoasă ţestoasei tale.