Gecko Leopard

Gecko-ul este considerat de mulți șopârla ideală pentru începători. Măsoară maxim 25 de centimetri și nu are nevoie de un spațiu mare. În plus, gecko-ul este o șopârlă nocturnă, deci nu are nevoie de aparate de lumină, și este insectivor, putând fi hrănit cu numeroase insecte.

Gecko-ul Leopard este originar din deșerturile asiatice, unde trăiește într-un habitat stâncos și uscat. El stă ascuns pe timp de zi și iese la vânat odată cu lăsarea nopții. În captivitate, este recomandat ca gecko să fie hibernat pe perioada iernii.

Din hrana sa fac parte gândacii, viermii, lăcustele sau greierii. Ele trebuie pudrate cu microcalciu și vitamine pentru a putea reprezenta o hrană sănătoasă. Calciul este binevenit în alimentația gecko-ului, conferindu-i acestuia oase puternice. Un alt rol important îl joacă apa, care trebuie schimbată cât mai des posibil și în care pot fi adăugate vitamine.

Cât este tânăr, leopard gecko nu trebuie ținut pe nisip, deoarce îl poate ingera și poate suferi un blocaj intestinal. Este recomandată hârtia, întrucât este absorbantă și ușor de schimbat.

Mediul său trebuie să se asemene cât mai mult cu cel natural. Putem folosi pietre, lemne (nu așchii!) și plante pentru a-i crea un terariu potrivit. Este recomandată și deținerea unei caserole cu fibră de nucă de cocos, înăuntrul căreia gecko-ul va putea năpârli. Această zona va trebui să fie umedă.

Gecko Leopard este o reptilă foarte ușor de întreținut. Este simpatică, curată și reprezintă o companie foarte plăcută! Vouă v-ar plăcea unul?