5 reptile pe care le putem alege ca animale de companie

Șopârlele sunt din ce în ce mai populare pe piața animalelor de companie. Numele de șopârlă a devenit un sinonim al subordinului Lacertilla al reptilelor, care exclude șerpii. Există o mare varietate a șopârlelor, existând peste 5.000 de specii pe întreg mapamondul. Doar o mică parte dintre acestea sunt comercializate. Haideți să vedem care sunt cele mai populare dintre ele.

Dragonul bărbos poate fi considerat mic în comparație cu cele mai uriașe reptile. Are o lungime de 50-60 de centimetri și trebuie ținut într-un terariu destul de mare. Dragonul este sociabil, expresiv și obișnuiește să interacționeze cu proprietarul. El consumă atât insecte, cât și legume.

Șopârla cu limba albastră. Este o specie docilă și tolerantă, care atinge maxim 60 de centimetri. Are o durată de viață îndelungată, putând trăi până la 20 de ani. La fel ca și dragonul bărbos, șopârla cu limba albastră se hrănește cu insecte și legume, dar pe acestea din urmă le acceptă mai bine în tinerețe.

Limba albastra

Gecko-ul leopard. Este o alegere potrivită pentru cei care nu au mai avut reptile. Este mic, atingând maxim 25 de centimetri și nu necesită un terariu foarte mare. Nu este deloc agresiv și este tolerant atunci când este atins sau luat în mână. Este un animal nocturn, deci nu are neapărată nevoie de lumină pe timpul nopții. Mai multe despre gecko-ul leopard puteți citi aici.

Gecko

Iguana verde. Este probabil cea mai populară iguana și cea mai ușor de găsit. Este o reptilă de dimensiuni mare, care poate atinge chiar și 2 metri în lungime. Automat, ea va avea nevoie și de un terariu pe măsură. Este foarte teritorială și se hrănește doar cu mâncare verde (legume, verdețuri etc)!

Iguana Verde

Anolisul verde. Este cea mai mică reptilă de pe listă, atingând maxim 18 centimetri. Totuși, necesită un terariu destul de mare. Anolisul verde ar trebui ținut în grupuri, de obicei formate dintr-un mascul și câteva femele. Această șopârlă se hrănește cu insecte și, câteodată, cu viermi.

Anolis