Top 5 serpi de companie populari

Șerpii reprezintă unele din cele mai fascinante animale de companie. Deși sunt renumiți ca prădători fioroși, majoritatea șerpilor pot deveni docili și chiar prietenoși dacă sunt îngrijiți cum trebuie. Iar dacă sunteți puși în fața faptului împlinit și nu știți ce șarpe vreți să vă fie următorul animal de companie, noi v-am făcut o selecție cu cei mai populari dintre ei.

Șarpele de porumb. Este prefert de proprietarii de animale din estul Statelor Unite. Este docil, îndrăzneț, ușor de întreținut, iar farmecul său constă în varietatea genetică. Mulți șerpi de porumb care au suferit mutații genetice, ca albinism sau hipermelanoză, prezintă unele din cele mai spectaculoase culori. Partea interesantă e că aceste mutații pot fi combinate una cu cealaltă pentru a rezulta alte culori.

Pitonul regal. Prezintă unele din cele mai rare și mai țipătoare palete de culori. Când simte nevoie de apărare, acest tip de piton se face asemenea unui ghem, iar capul îi este protejat de corpul musculos. De aici i se trage și renumele de “pitonul bilă”. În ciuda faptului că este foarte agresiv în sălbăticie, pitonul regal devine docil în captivitate.

Piton

Șarpele regal de California. Un alt prădător agresiv, regalul de California se hrănește în sălbăticie cu șerpi cu clopoței, la al căror venin este imun. Poate ajunge la o lungime de 1,5 metri și este destul de popular ca animal de companie. Poate fi ținut la o temperatură de 27-29 de grade Celsius  și nu trebuie hrănit cu mâncare încă înghețată!

California

Șarpele de lapte. Este înrudit cu regalul de California, iar hibrizii dintre cele două tipuri sunt destul de comuni pe piața animalelor de companie. Șarpele de lapte nu are venin și este complet inofensiv. Tinde să atingă 1,8 metri, iar femelele sunt de obicei mai mari decât masculii.

Sarpe lapte

Boa constrictor. Originar din America Centrală și de Sud, acest prădător desăvârșit poate atinge chiar și 3 metri. Nu este un șarpe pentru proprietarii începători, sau pentru cei care nu au mult spațiu la dispoziție. Mulți dintre cei care dețin un boa constrictor le pun acestora la dispoziție cuști mari și aranjamente pe care șerpii se pot cățăra. Este o adevărată piesă centrală în colecția unui iubitor de șerpi care se respectă.

Boa