Cum sa alegi o reptila potrivita pentru tine

Reptilele sunt animale frumoase, interesante, chiar fascinante, putem spune. Totuşi, dacă ai în plan să alegi o reptilă drept animal de companie, sunt câteva lucruri de care trebuie să ţii cont înainte de a face acest pas. O reptilă are nevoie de multă atenţie, de timp şi mai ales de produse de îngrijire destul de costisitoare. Dacă într-adevăr îţi doreşti să deţii un asemenea animăluţ de companie, iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le iei în calcul.

Experienţa ta cu reptilele

Dacă nu ai avut niciodată grijă de o reptilă, poţi alege una mai uşor de îngrijit precum gecko-ul leopard sau şarpele de porumb care nu necesită condiţii imposibile de realizat pentru a trăi fericiţi. Totuşi, dacă ai mai îngrijit reptile şi ai multă experienţă când vine vorba de ele, poţi opta pentru o iguană ori pentru un piton.

Bugetul

Reptilele sunt, până la urmă, animale exotice care necesită condiţii speciale de trai şi produse de îngrijire ceva mai deosebite. Drept urmare, înainte de a achiziţiona o reptilă, trebuie să iei în calcul aspectul financiar al problemei pentru a te asigura că nu te vei afla în situaţia de a nu-i putea asigura animăluţului tot ce are nevoie. Informează-te înainte de a-ţi alege reptila preferată!

Timpul pe care îl ai la dispoziţie

Reptilele nu sunt nici animale “bibelou” şi nici nu sunt uşor de îngrijit, ba chiar dimpotrivă. Ele necesită multă atenţie şi foarte mult timp. Trăiesc destul de mult timp, astfel că va trebui să-ţi asumi responsabilitatea pentru ele pentru o perioadă lungă. Va trebui să cureţi cuşca, să-i dai/faci de mâncare, să verifici constant temperatura şi umiditatea, să te asiguri mereu că are tot ce-i trebuie, să-i dedici timpul tău pentru a nu se plictisi etc.

Mărimea reptilei

Îţi dai seama că un gecko nu se îngrijeşte la fel ca un şarpe anaconda. De aceea trebuie să iei în calcul şi mărimea reptilei pe care o vei aduce acasă. Trebuie să ai destul spaţiu pentru ea şi trebuie neapărat să ştii cum să te comporţi cu ea, cum să o ţii atunci când o scoţi din cuşcă.

Părerea familiei

Nu uita de părerea celor din jurul tău! Chiar dacă tu îţi doreşti foarte mult un şarpe, o şopârlă sau o broască ţestoasă, e posibil ca familia să nu-ţi tolereze preferinţele, iar tu să creezi un scandal de zile mari chiar şi fără intenţie. Totuşi, dacă membri familiei sunt de acord să cumperi o reptilă, discută cu ei pentru a cădea de acord în privinţa speciei.