Brotacul lui White

Brotacul lui White este originar din Australia de Nord-Est, dar poate fi gasit si in Indonesia, Noua Guinee sau Insulele lui Solomon. Culorile acestei broaste pot fi variate, incepand de la un verde lime pana la verde masliniu sau chiar verde albastrui. Brotacul lui White este o creatura nocturna, care doarme pe timp de zi si iese la vanatoare pe timp de noapte.

Brotacul lui White poate ajunge la o lungime de 10 centimetri, dar are un corp greu, iar unele exemplare au tendinta de a deveni obeze. De asemenea, este bine de stiut ca pielea lor retine apa, iar in cazul in care sunt tinuti la o temperatura ridicata si la o umiditate scazute, culorile lor vor fi mai aprinse. Daca temperatura va fi scazuta, iar umiditatea ridicata, culorile vor fi inchise.

In captivitate, brotacul lui White are nevoie de un terariu destul de mare (minim 25-30 de galoane), cu numeroase plante si ramuri. Temperatura ar trebui sa se situeze in jurul valorii de 30 de grade Celsius pet imp de zi, respectiv 20 pe timp de noapte. De asemenea, asigurati-va ca brotacul are la dispozitie un vas mare de apa, intrucat ii place sa petreaca mult timp in apa pentru a se relaxa.

Brotacul mananca insecte mari, precum lacuste, greieri sau gandaci. Au tendinta de a manca incontinuu, asa ca trebuie sa fim atenti la regimul lor alimentar.